top of page

Hamburg, was waren Sie schön!


Wie had dat gedacht?

Van verkeerde envelop naar Hamburg wat was je top!

Door: Lars Regeer

‘’Wil er iemand cake?’’ Klonk het tijdens de heenreis die was voorzien van genoeg eten en gezelligheid. Een bizarre reis naar Hamburg, vooral de terugreis dan (maar daarvoor kan ik u beter doorverwijzen naar de column van Marin). De heenreis verliep daarentegen beter; genoeg eten en goede verwachtingen, wel zonder Hajo die zich had verslapen, maar gelukkig kon die de trein later pakken en was de byzarcrew die avond weer compleet.

Die eerste avond met vier fitte redactieleden de Reeperbahn verkend onder het motto één bier is géén bier, maar natuurlijk de volgende ochtend weer fris genoeg om onze journalistieke activiteiten uit te voeren.

Voor video hadden Joshua en ik het gedaan over het milieubewuste Hamburg. Veel parken verkend en sfeerbeelden geschoten om die vervolgens te combineren met de uitspraken van onze interview kandidate van die Grüne Partei genaamd Caren Herbstritt. Van haar nog een rondleiding gekregen door het Rathaus(gemeentehuis) van Hamburg. Geweldig gebouw in het mooie centrum van Hamburg. De buitenwijken daarentegen wat moderner; waaronder Altona, waar wij verbleven, wat me meer deed denken aan de Bijlmer in Amsterdam.

Voor ‘'De stad door de ogen van…'' had ik een interview met een street-art artiest. Hij gaf tours gaf door de wijken van Karoviertel die bekend staat om zijn graffiti. Werkelijk elk gebouw is voorzien van een tag, tekening of ander kunstwerk. Wel rommelig, maar ook weer zijn charme op die manier.

En als je dan toch in Hamburg bent…juist dan eet je een hamburgertje, wel bij de McDonald’s wat enigszins als teleurstellend kan worden gezien, maar wel lekker. Voor de rest ook heerlijk gegeten en natuurlijk de menige biertjes geproefd in de Duitse Hanzestad.

De terugreis verliep iets minder soepel, en hebben een paar van ons Groningen aan zijn sightseeing lijstje kunnen toevoegen, maar gelukkig allemaal toch goed thuisgekomen. Hamburg, je was bizar leuk!

Lage verwachtingen, geweldige resultaten!

Door: Debby van de Wetering

Van alle steden die we konden krijgen, kregen wij Hamburg. Lage verwachtingen en betreurde blikken. Geen uitzinnig Parijs of zonnig Lissabon. Nee, Hamburg effe de grens over. Het enthousiasme was redelijk ver te zoeken. Toch waren er een boel mensen die positief waren over de stad en dat wakkerde de nieuwsgierigheid wel aan.

Maandagochtend 1 juni om half zes mijn bed uit en op weg naar Hamburg. Met een uur vertraging kwamen we rond vijf uur 's middags aan, zonder eigenlijk ook maar iets te hebben gezien van Hamburg. De eerste paar dagen was het vooral een kwestie van oriënteren en werken aan de stukken voor school. Het leek een leuke stad, leuke winkels maar niet erg speciaal.

Tot de donderdag kwam, dat heeft alles wel veranderd. Op de donderdag hadden we een afspraak voor een interview met Pieter Sutorius. Deze heeft ons een rondleiding gegeven van bijna vijf uur. Een hele leuke ervaring waarbij we op plekken kwamen die we in de afgelopen drie dagen nog niet hadden gezien. Plekken zoals het oude deel van de stad, de haven, ‘klein Oostenrijk’ en ‘het strand’. Interessant met veel achtergrond informatie maar vooral ook gewoon heel erg mooi!

Die middag heeft de stad Hamburg in mijn ogen veel goed gedaan. Het heeft er zeker voor gezorgd dat ik nog een keer terug ga om meer van de bezienswaardigheden te bezoeken. Sowieso heeft de week veel ervaringen opgeleverd en vooral ook leuke en grappige momenten. Ik kan Hamburg zeker aanraden. Vooral met het lekkere weer van de afgelopen dagen! Er is voor ieder wat wils en genoeg te zien en te beleven!

"Time flies like an arrow

Fruit lies in a wijnfles"

Door: Joshua Bolder

Een heerlijke intro doordrenkt met anekdotes waar u als sympatieke nietswetende lezer weinig tot niets van zult snappen. Maar vat het maar op als een van de vele mooie herinneringen die ik als onderdeel van de Hamburg-groep aan deze stad heb overgehouden. Nadat ik hem flink had hangen na een te korte nacht vanwege het Jumbo Toppersconcertje werd ik toch om 7 uur verwacht op station Tilburg. Een helse heenreis was een voorbode op een helse terugreis, zo bleek later. Maar de week er tussenin, was verre van hels.

Vergezeld met mijn top-klasgenoten die ik aan het einde van deze week allemaal beschouw als familie, waren we één groot zooitje ongeregeld. Allen zo verschillend dat we leken op stereotype personages uit een sitcom. Maar net zoals altijd blijkt bij die stereotype personages in de sitcom, had ook deze groep elkaar nodig om een gezamenlijk doel te bereiken; in ons geval, het maken van fantastische artikelen voor deze blog. En wat ging iedereen daar 100% voor.

Lars en ik hebben voor de video opdracht een tocht gemaakt langs prachtige –en merkwaardige- Hamburgse natuurgebieden. Zoals u wel kunt begrijpen was dat een ongelooflijk zware opgave, zo door de natuur trekken en veel moois beschouwen, maar het is ons gelukt. Met moeite. Voor u. Een afspraakje met een lid van de Grunes Partij Hamburg om het af te sluiten was natuurlijk kinderwerk vergeleken met eerder genoemde. En zo kwam ons videoartikel van de grond.

De terugreis, waar Marin in zijn column al uitgebreid over verteld, verliep voor mij toch wat minder dan verwacht. Maar daar in Groningen, in dat Mercure Hotel, heb ik een van de gezelligste avonden van de hele week gehad. Zolang je maar overal het positieve van inziet, kan niets tegenvallen. Zo ook Hamburg niet.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Clean
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • RSS Clean
bottom of page